Moderna kontor i hjärtat av Göteborg

Den vackra byggnaden på Östra Hamngatan har fått tillbaka sitt gamla ansikte. Nu erbjuder Novi Real Estate 1 700 kvadratmeter moderna, flexibla kontor med tillhörande takterrass i Göteborgs mest centrala läge.

 

Artikelbild

I samband med att en tidigare hyresgäst lämnade byggnaden på Östra Hamngatan 5-7 i centrala Göteborg tog Novi ett större grepp kring fastigheten. De limegröna detaljerna från 80-talet tackade för sig och istället tog man tillbaka den tidigare utformningen med skyltfönster i två plan och fräschade upp entréer, trapphus och ventilation.
– Det här fina funkishuset har fått ett modernt innanmäte, säger Anton Drott, uthyrare på Novi Real Estate, som tidigare under våren utsågs till Årets Förvaltare 2019.

Uppfräschningen ackompanjerades av tillskapande av 65 nya hyresrätter i kvarteret. Det tillsammans med en rad nya, starka hyresgäster som flyttat in på Östra Hamngatan 5-7 har gett ett nytt liv kring fastigheten.
– Det är ett helt annat flöde och liv i fastigheten såväl dagtid – med våra hyresgäster och deras besökare – som kvällstid när flitiga medarbetare här blandas med våra boende i kvarteret.

Bland hyresgästerna i huset märks Wåhlins advokatbyrå, BRG, Bonava och SJR. Dessa kan nu få sällskap av ett nytt bolag som är på jakt efter moderna, flexibla lokaler i Göteborgs bästa läge. Totalt 1 700 kvadratmeter med tillhörande takterrass finns tillgängligt att utformas efter en ny hyresgästs önskemål och behov.
– Det är en pelarkonstruktion som gör att lokalen är väldigt flexibel. Där kan man tillskapa alltifrån många enskilda rum, vilket kanske är den lite mer traditionella advokatprodukten, till väldigt stora effektiva landskap. Vi anpassar oss väldigt mycket efter en hyresgästs önskemål, säger Anton Drott.

 

Artikelbild

Byggnaden ligger i Göteborgs mest centrala läge. Brunnsparken ligger två minuter bort och knyter samman alla spårvagns- och busslinjer, med tio minuters promenad under tak når man centralstation samt flygbuss och för den bilburne finns parkeringsmöjligheter i Nordstans parkeringsgarage.
På Östra Hamngatan och omgivande gator finns en mängd restauranger och caféer, rakt över gatan ligger köpcentrumet Nordstan med ett stort utbud av såväl butiker som restauranger och på två minuter är man borta vid Operan och det promenadstråk som leder från småbåtshamnen vid Lilla Bommen hela vägen ner till Stenpiren.
– Under våren och sommaren är det många som väljer att köpa en sallad och gå och sätta sig i småbåtshamnen, det är jättemysigt.

I ett Göteborg som ska växa med en tredjedel till 2035 är det redan exceptionella läget på väg att bli ännu bättre. I framtiden kommer man ha en av uppgångarna till den kommande Västlänken i nära anslutning till huset.
– Det här är ett klart område, sedan kommer ett närliggande område som kommer att tillföra, säger Anton Drott och fortsätter:
– Det är grejen nu när man tittar på den här produktionsvolymen som fortfarande ligger på planeringsbordet: Här kan du vara i framtidsområdet – men huset står där redan i dag.
– Det är bara att ringa, så sätter man sig med en arkitekt och fem månader senare får man nycklarna.

Serviceanmälan